پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر آقای سید علی حسینی سیستانی

کتب فتوایی » توضیح المسائل جامع جلد (4)(چاپ 1403)

راه‌های اثبات محرمیّت از طریق رضاع (شیرخوردن) ← → شرایط ویژۀ شیر دادن پانزده وعده

مسائل متفرّقه شیر دادن

مسأله 108. اگر زنی از شوهر خود بچّه‌دار شود و از شیر حاصل از زایمان چندین نوزاد را - با رعایت شرایطی که در مسائل قبل بیان شد - شیر دهد، در حالی که صاحب لَبَن (پدر رضاعی) یک نفر باشد، همۀ آنان به یکدیگر محرم می‌شوند و دایۀ مذکور، «مادر رضاعی» و شوهر وی (صاحب لَبَن) «پدر رضاعی» آنان محسوب می‌شود.

مسأله 109. اگر زنی نوزادی را - با رعایت شرایطی که در مسائل قبل بیان شد - شیر دهد، چنانچه شوهرش (صاحب لَبَن) فوت نموده یا او را طلاق دهد و آن زن با فرد دیگری ازدواج نماید و از وی دارای فرزند شده و از شیر حاصل از زایمان جدید، نوزاد دیگری را شیر دهد، آن دو بچّه، برادر و خواهر رضاعی هم محسوب نمی­شوند.

بنابراین، برای اینکه محرمیّت رضاعی بین دو شیر‌خوار حاصل شود، لازم است صاحب لَبَن (پدر رضاعی) آن دو، یک نفر باشد.

مسأله 110. اگر صاحب لَبَن (پدر رضاعی) یک نفر باشد و همسران وی - با رعایت شرایط - هر کدام نوزادی را شیر دهند، همۀ آن بچّه ‏ها به یکدیگر محرم می‌شوند، هرچند مادر رضاعی هر کدام با دیگری متفاوت باشد.

مسأله 111. اگر زنی از شوهر خود بچّه‌دار شود و از شیر حاصل از زایمان، پسر و دختری را - با رعایت شرایطی که در مسائل قبل بیان شد - شیر بدهد، خواهر و برادر آن دختر، با خواهر و برادر آن پسر محرم نمی‏شوند.

مسأله 112. اگر زنی دختر عمّه یا دختر خالۀ فردی را شیر دهد، آن زن، خاله یا عمّۀ رضاعی آن فرد نشده و با او محرم نمی‏باشد.

مسأله 113. مردی که دو زن دارد، اگر یکی از آن دو زن، فرزند عمو یا دایی زن دیگر را شیر دهد، ازدواج زن دیگر با شوهرش باطل نمی­شود.
راه‌های اثبات محرمیّت از طریق رضاع (شیرخوردن) ← → شرایط ویژۀ شیر دادن پانزده وعده
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français