Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Açıklanmış Mesajlar » Allame Hüccetül İslam vel Müslimin Seyyid Hasan Nasrallah'ın Şehadeti Münasebetiyle Ayetullah Sistani'nin Ofisinden Yapılan Açıklama

28-09-2024

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

Müminlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirdi. Bir kısmı da beklemektedi; verdikleri sözü asla değiştirmediler.

Büyük bir üzüntü ve esefle Allame Hüccetül-İslam vel Müslimin Seyyid Hasan Nasrallah ve Lübnan direniş hareketinden bir grup kardeşinin yanı sıra onlarca masum sivilin, İşgalci İsrail rejiminin menfur saldırısı sonucu
Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde
şehadete ulaştıkları haberini aldık.

Bu yüce şehit, son yıllarda İsrail işgaline karşı kazanılan zaferde ve Lübnan topraklarının kurtarılmasında önemli rolü olmuş üstün bir önderliğin örneğiydi.
Ayrıca Irak halkına, bu ülkeyi DAİŞ teröristlerinin pençesinden kurtarmaları konusunda var gücüyle destek verdiği gibi, mazlum Filistin halkına yardım konusunda da ciddi inisiyatifler alarak değerli canını bu yolda feda etmiştir.

Bu büyük musibet ve büyük kayıptan dolayı aziz Lübnan halkına ve diğer mazlum milletlere başsağlığı diliyoruz.
Yüce Allah'ın bu saadetli merhumu geniş rahmetine vasıl etmesini; onu evliyalarıyla, sevgili Peygamberimiz ve pak Ehlibeytiyle en üstün illiyyun makamında haşretmesini dileriz.

Allah kederli ailesine ve musibetinden mahzun olan tüm dostlarına sabır ve büyük mükafat versin.
Hiç kuşkusuz bizler Allah'a aidiz ve dönüşümüz de O'nadır.

24 Rebiülevvel 1446
28 Eylül 2024
Ayetullah Sistani'nin Ofisi
Necef-i Eşref

العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français