مرکز احیای میراث اسلامی ـ قم
بسمه تعالی
شاید یکی از سخت ترین مراحلی که محقق در راه تحقیق آثار علمی و دینی با آن مواجه است همانا رسیدن به مصادر ومنابع خطی می باشد که این از جهتی یکی از منابع اساسی برای محقق بوده و از جهتی دیگر وجود آن باعث حل خیلی از مشکلاتی که محقق با آن مواجه است می شود. این سختی هنگامی نمایان می شود که نسخه های مورد نظر در کتابخانه های اختصاصی و غیر قابل دسترسی باشد.
از این رو برای فائق آمدن براین سختیها و آسان کردن راه برای فعالان در فرهنگ دینی و برای مشارکت در رشد فعالیت های علمی که در راه نشر علوم اهل بیت (علیهم السلام) می باشد دفتر مرجع عالیقدر جهان تشیع آیت الله العظمی سیستانی (دام ظله) مبادرت به تأسیس مرکز احیای میراث اسلامی نمود.
فعالیتهای این مرکز در چهار قسمت خلاصه می گردد که عبارتند از:
1 ـ قسمت عکسها:این قسمت از مهمترین قسمتهای مرکز می باشد واز موارد اساسی آن میباشد. که در آن عکسـهایی از کتابهای مهم موجود در ایران می باشد که بر روی میکرو فیلمها و ورق معمولی به چاپ رسیده تا به آسانی قابل دسترسی باشد.وتهیه بیش از سیصد میکروفیلم و چاپ بیشتر آنها بر روی ورق عادی.
2 ـ قسمت خطی : در این قسمت برای تهیه کتب خطی بیش از نهصد کتاب خطی تهیه شده است که این کتب خطی در علوم مختلف از قبیل دینی و ادبی وغیره می باشد . و فهرست اسامی این کتاب ها در دو جلد تهیه گردیده و جلد اول آن به چاپ رسیده است.
3 ـ قسمت حجری : خیلی از کتب کمیاب و مهم هنوز به صورت چاپ حجری موجود می باشد که امیدی به چاپ مجدد آنها نمی باشد و برای تأمین احتیاجات محقق برای رسیدن به آنها این مرکز تصمیم به ایجاد قسمتی خاص در این مورد نمود که دارای ترتیب خاص خود می باشد .وفهرست این قسمت در حال چاپ می باشد.